HTML

magyargerilla

Az oldal alkotói küldetésüknek tekintik: 1. emlékeztetni a Hazával és a Haladással szembeni alapvető kötelezettségekre 2. módszertani kisokos nyújtani egy majdani felszabadító háborúhoz.

gerilla02

ha érdekel...

(közvetlen kapcsolat: magyargerilla@freemail.hu)

Friss topikok

ROVATOK

Kárpátalja, lehet hogy itt az idő?

2014.03.01. 00:24 :: Herpetotheres Cachinnans

Minden hazafi készüljön, bármikor eljöhet az idő! Ha Ukrajnában kitör a háború, ismét lehetőséget kapunk Istentől, hogy országunk egy részét visszaszerezhessük! Ukrajna egy soknemzetiségű állam, amely a háború szélén áll — szétszakadás vár rá. Nem fogja megúszni, mert a történelem eddig sem kegyelmezett, egyetlen hasonló államnak sem. Aki figyeli az ukrajnai eseményeket, és bír némi történelmi rátekintéssel, valamint úgy általában képes helyesen megítélni a jellemző történelmi tendenciákat, aligha kételkedhet ebben. Rajtunk magyarokon áll, hogy ezúttal is kihagyunk-e még egy kedvező revíziós lehetőséget, miképp tettük azt a '90-es évek során a Szovjetunió, Csehszlovákia és Jugoszlávia felbomlásakor, avagy épp a Koszovói háború idején.

karpatalja_1.jpg

 

Mi ma Ukrajna?

"Egy bukott állam, bűnözői klánok konglomerátuma." — ahogy a neves orosz tévés személyiség Mihail Leontyev megfogalmazta.  Gazdasága több, mint húsz éve már, erősen csökkenő tendenciát mutat. Népessége is gyorsan fogy: míg 1993-ben még 54 millió ukrán volt, addig 2013-ban már csak 43 millióan voltak. Ám Ukrajna, Oroszország számára, még így is vonzó földdarab. Hiszik ugyanis az oroszok, hogy a régi Oroszország — a Rusz —, nagyrészt pont a mai Ukrajnát jelentette, s ennek megfelelően az ukrán etnikum nem is lehet több holmi kitalációnál. (Aki a két nyelv közti "nagy-nagy" különbségeket ismeri, könnyen megértheti eme logika alapját.) Továbbá, emlékükben őrzik még az Ukrajnáért, azért a régen sokat dicsért földdarabért, hősi halált halt sok-sok híres orosz és kozák hős nevét — köztük, például a Gogol által megformált, és nemrég filmre is vitt: Tarasz Bulbáét.
De még ha nem is lenne ez a régi, nagy orosz vágyódás Ukrajna birtoklására, akkor is be kellene lássuk, hogy Csecsenföldnél (amelyért a szinte folyamatos háborúzást is vállaltak), illetve Dél-Oszétiánál és Abháziánál (amely "államokat" anno a grúzoktól megvédtek),  avagy akár a mostanában majd teljes flottájukkal védett, s szakértőkkel, pénzel és fegyverekkel is bőven támogatott Asszad vezette Szíriánál is, vagy százszor többet ér Oroszország számára.  Nem csak mérete és ásványkincsei, avagy az ott élő 8 millió orosz miatt, hanem katonai, nagyhatalmi megfontolások alapján is. Ugyanis az orosz katonai vezetők — a több évszázados tapasztalat alapján — úgy vélik, az orosz törzsterület védelméhez — nyugatról —, Belorusszia katonai birtoklása mellett (ami megvan), Ukrajnára is szükség lenne.

Kelet-Ukrajnát és Krímet oroszok lakják, míg a nyugati vidékeket lengyelek, ruszinok, románok és magyarok. Ha a két nagy "ukrán" párt: a Szabadság és a Régiók pártjának a fő ellenpontjait nézzük, akkor azt kell lássuk: a Régiók Pártja — amit Janukovics vezet — valójában az oroszok és kisebb nemzetiségek pártja, szemben az ukrán "többséget" képviselő Szabadság párttal, akiket a kisebbségek közül, csak a krimi tatárok támogatnak.

Akkor hát miért is létezik még Ukrajna? Igazság szerint csak azért, mert egykoron voltak atomfegyverei. 1994-ben, pont a mi szép Hazánk fővárosában írták alá a neves dokumentumot , minek után Ukrajna átadta — Oroszország számára — teljes nukleáris arzenálját; cserében pedig Oroszország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, garantálták Ukrajna függetlenségét és biztonságát. De hát az ilyen papírok, semmit sem érnek, ha ott van egy nagy lehetőség!

a-regionalis-nyelvek-ukrajnaban-rozsaszin-orosz-lila-orosz-es-krimi-tatar-zold-roman-kek-mag.png

Ukrajna nyelvi körzetei. A regionálisan, nemrég még használható nyelveket mutatja.

 

Mi folyik Ukrajnában?

Az egész azzal kezdődött, hogy Janukovics (Régiók Pártja) ahelyett, hogy aláírta volna az Európai Unióval a társulási szerződést, inkább egy vámuniót írt alá Putyinnal. És már-már az is szóba került, hogy az Orosz-Belorusz Konföderáció (aminek Putyin a miniszterelnöke) esetleg kibővülhet Ukrajnával is. Ezen szép barátkozás nyugalmát törte meg a Szabadság Párt által utcára vitt tömegek haragja. A rendőrség és a belügyesek elbuktak, majd többnyire át is állt hozzájuk. Janukovics végül már ejtőernyősökkel akarta szitává lövetni a tüntetőket; de ez se ment, mi több a parlamentben egyszerűen megpuccsolták. Menekülnie kellett Kijevből, mert körözést adtak ki ellene, így aztán végül is Moszkvában lelt csak menedékre.

Ennyi, az a felvonás az, amit nyugaton forradalomnak tekintenek.

Ám Moszkvában senki sem hívta ezen eseményeket forradalomnak. Megírták a lapok, s bemondták a tv-ben is, hogy a Szabadság Pártot és a csőcseléket a nyugat fizeti; akik meg Janukovics elűzése után kormányt alapítottak, nem mások , mint terroristák.  S hogy a hatalom se maradjon csak a szavak szintjén, elrendelték a hadsereg mozgósítását is.

Kijevben sem voltak restek: betiltották az orosz tv-adókat (amúgy a magyarokat is), és a Régiók Pártját. Mi több! Oleg Tjagnibok, a Szabadság Párt elnöke, azt is bejelentett, hogy elkezdik az ország orosztalanítását. S egyszersmind az orosz mellett, a többi, így a magyar nyelv — korábban megengedett — regionális használatát is betiltották. Szóval Kárpátalján ismét nem lehet magyar nyelven, még csak egy misét sem elmondani az anyanyelvükön, a híveknek.  Valamint — természetesen — ők is mozgósítást rendeltek el, behívva — a tartalékosokon túl — újoncokat ezreit is.

Persze Putyin nem vonulhat be, pusztán csak Juscsenko védelmében. Nem is érné meg neki, hisz ha visszaültetné Juscsenkót, Ukrajnát is egyben kellene hagynia. Ellenben az orosz külügy inkább olyan nyilatkozatokat tett, amiben leszögezte, hogy Oroszország megalkuvás nélkül védi "az orosz honfitársak" érdekeit, ami azért is érdekes, mert 2008-ban, Grúzia kapcsán is orosz honfitársai védelmében lépett fel. Továbbá, emellett kijelentették azt is, hogy ha úgy alakul, Ukrajna felosztásának a lehetőségét sem zárják ki. Aggodalmukat fejezték ki az emberi jogok ukrajnai állapota miatt.
Az orosz média,  és a külügy, felszólalt a nyugat-ukrajnai nemzetiségek: a lengyelek, a románok, a ruszinok és a magyarok érdekében is! Az orosz források kiemelték, hogy lévén a magyar kisebbség kötődik leginkább az anyaországhoz, így Ukrajna felbomlásának esetén a Kárpátalja leszakadása, akár az elsők között is megvalósulhatna.

610xfd.jpg

 

A polgárháború első összezördülései

Az ukrajnai oroszok többsége nem orosz állampolgár, mert ez eddig a Szabadság párt többé-kevésbé sikeresen akadályozni tudta az efféle tendenciákot. Nos, ezen az oroszoknak javítani kellett: elrendelték az igazolványok gyorsított kiosztását, mindenek előtt a Krím-félsziget területén. A Krím amúgy is minden orosz szíve csücske. Kedvelt üdülőhely és az ott van Szevasztopol is, az orosz Fekete-tengeri Flotta bázisa. (Amelyről amúgy, a Szabdság Párt vezetői korábban úgy nyilatkozott, hogy mihelyst ismét kormányra kerülnek, elküldik onnét az oroszokat, felmondva a 2042-ig érvényes bérleti szerződést.)

Az oroszok, a keleti országrészben az utcákra mentek, s több tucatnyi halálos áldozatot követelő, zavargások indultak meg. És ami még fontosabb: ország szerte szabadcsapatok szerveződésébe kezdtek.
Nyugaton és Kijevben a Szabadság Párt és más nyugatbarát frakciók kezdett "önvédelmi alakulatok" szervezésébe. Ezek működését eddig több száz Lenin szobor, valamint számos oroszbarát és kommunista politikus halála jelezte.

Keleten az oroszok is nekiláttak egy fél-reguláris hadsereg megszervezésének. Ez az Ukrán Front nevet kapta. "Népi osztagaik" sportolók segítségével járják az ukrán vidéket, újoncokat toborozva. Jelenleg azonban ennek a szervezetnek a gerincét, keleten még leginkább csak a kozákok alkotják.  Ihor Csernoivanov kozák atamán közel tíz ezer fegyveres felett rendelkezik. Az Ukrán Front önkéntesei fekete-narancsszínű György-szalaggal jelölik magukat, s jellemzően orosz zászlók alatt gyülekeznek.

Középen: azaz Kijevtől keletre elkerülő vidéken, valamint Hárkovban, kissé még zavaros a helyzet, alighanem errefelé a legtöbb a halálos áldozat. Elsősorban a Janukovicshoz hű belügyes egységek végeznek errefelé nagy pusztítást. Ha túloznak is a híradások: hogy felégetnék a falvakat, megölnék a nyugat-pártiakat és megerőszakolnák a nőket, azért valami alapja csak lehet ezen állításoknak...

És végül, de nem utolsó sorban, nézzük a háromnegyed részben oroszok lakta Krímet, ahol is az orosz önvédelmi szervek 120 fegyverese elfoglalta a helyi parlamentet, kitette az orosz zászlót, és mereven elutasít minden tárgyalást, a helyi kormánnyal, illetve az ukrán rendőrsséggel. És nem csak a krími fővárosban, Szimferopolban ilyen a helyzet, hanem az egész Krímben. A félszigetre vezető utakat ugyanúgy védelmezik az orosz önvédelmi alakulatok, akár csak a társaik a parlament épületét, avagy a helyi reptereket. Ha ezekre a krími orosz állampolgárokra, az ukránok rálőnének, az Oroszországot, maga vállalta s hangoztatta kötelességei alapján, háborúra kényszerítené.  Alighanem ez is a szándék.

Ukrajna - Szimferopol - orosz zszl.jpg

 

Rossz-e ez?

Egyáltalán nem. Az oroszok folyamatosan hangoztatják, hogy a nyugat-ukrajnai kisebbségek ellen a — megfogalmazásuk szerint egyenesen hogy "fasiszta" — szabadság párti ukrán kormány, bűncselekményeket követ el. És az, hogy az orosz külügy nyilatkozatai szerint, Ukrajna felbomlása esetén, nyugaton is lehetnének változások, nagyon sok teret enged a fantáziának. De hogy ennyire ne is kelljen a fantáziánkra hagyatkozni, elég csak beleolvasni az orosz hírforrásokba: Kárpátaljával, mint potencionálisan kiszakadó területtel számolnak.

Tehát, ha elkezdődik a vérfürdő, itt lesz az ideje, hogy végre nálunk, magyar hazafiaknál, sem csak annyiban nyilvánuljon meg a honszeretet, hogy szépeket mondunk, hanem igen is hogy a fegyveres erőszak szaván. Mert csak is és kizárólag a fegyverek szava az, ami történelmet ír. Az oroszok nem fogják nekünk ajándékozni Kárpátalját, ha nem mutatatjuk ki, hogy az mennyire kell. Kárpát-Rusz, ahogy ők hívják, függetlenné lesz,ruszin vezetéssel, ahelyett hogy visszatérne Magyarország keblére, hacsak nem lépünk; és a ruszinokat magunk mellé állítva, nem vezetjük mi az ukránok elleni harcot.

Már csak az a kérdés, ki az a "mi"? Egy biztos, a magyar kormány és a Honvédség semmit nem fog tenni. Az egyetlen helyes döntés a felelős hazafiak részéről az lenne, ha maguk ragadnának fegyvert és szabadcsapatban egyesülve, maguk vennék kezükbe Kárpátalja sorsát.
Ha van valaki eme sorok olvasói között, akit érdekelne ilyesmi, hát szívesen venném megkeresését. Fogjunk össze, és szerezzük vissza azt a 12 777 km²-t!!!  

 

map_karpatalja.jpg

 
Herpetotheres Cachinas

 
Aki úgy gondolja hogy - ha ténylegen eljönne az idő -, szívesen lenne maga is önkéntes, az legyen olyan kedves és írjon! Szerveződjünk!
magyargerilla@freemail.hu
Alulról jövő kezdeményezés nélkül, ismét csak elszalasztunk egy nagy revíziós lehetőséget!

11 komment

Címkék: magyarország ukrajna háború polgárháború kárpátalja putyin hazafiak magyar nyelvű revízió oroszok felkelés nyelvhasználat visszacsatolás partizán juscsenko kiev szétesés önkéntesek krim fegyveres harc

A bejegyzés trackback címe:

https://magyargerilla.blog.hu/api/trackback/id/tr545837721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tahó Sandokan 2014.03.02. 01:38:46

Majd figyeld meg, ha Putyin azt mondja, hogy nem, akkor a Fityisz fogja megtiltani az anyaországhoz való csatlakozást.

==T== 2014.03.02. 13:06:26

Rendben. De hol van az a magyar hadsereg (és hadfelszerelés), ami adott helyzetben ezt meg tudja(amivel ezt meg lehet) valósítani?

Mertamíg nincs ilyen, addig az ottani magyarok életével/biztonságával játszik, aki ilyen húrokon játszik.

Ahogy egy fórumon olvastam: blöffölni lehet, de csak csak addig éri meg, amíg nem kell teríteni.

Magyarországnak nem hogy nincsenek lapjai, de még jó lapjai sem.

Herpetotheres Cachinnans 2014.03.02. 18:46:36

@==T==: A Honvédség bevetésére úgy sem fog sor kerülni. A magyar kormánynak nem lenne hozzá elég bátorsága. - Éppen ezért is a felvetés, hogy alulról jövő szervezéssel, harcra elszánt anyaországi önkéntesekkel (és természetesen az ellenállásra hajlamosabb helyiek bevonásával) kellene a Kárpátalját felszabadítani. Vagy legalább is, a konfliktus végéig, valamiféle fegyveres ellenállást produkálni a térségben.
Ez abban az esetben, ha orosz-ukrán viszonylatban tényleg háború törne ki, járható megoldássá válna, hisz az ukránok aligha szentelnének nagyobb figyelmet, ilyen "kisebb jelentőségű eseményeknek" egy amúgy is kieső országrészben.
A majdnem (biztos) oroszok győzelem esetén, a helyi magyar fegyveres ellenállás ténye, alighanem rábírná az orosz döntéshozókat, hogy Ukrajna felosztásánál a Kárpátalja ténylegesen hozzánk kerüljön, miképp annak lehetőségét ez időtájt oly sűrűn felvetik.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2014.03.02. 22:07:29

egy bő évtizede a nemnemsoha.hu-n olvastam hasonló marhaságokat. Most kíváncsi lettem, vajon azok közül, akik akkor ezt csinálták, hányan gondolják még így.

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.03.03. 08:25:29

@Herpetotheres Cachinnans:
..."Vagy legalább is, a konfliktus végéig, valamiféle fegyveres ellenállást produkálni a térségben."

Oh , igen szép gondolat más farkával verni a csalánt.
Kapjon fegyverre a széljobb és induljon meg visszaszerezni Kárpátalját.

Kolos Kovács 2014.03.03. 15:51:51

Sajnos legalább három dolog hiányzik ahhoz, hogy ez mind végrehajtható legyen (ha nem több):
1. a harci cselekményekhez tartozó felszerelés és ellátmány a harc időszakára, lehetőleg folyamatos legyen vagy megfelelő tartalékokkal kell rendelkezni
2. az állomány kiképzése (ugyebár a legtöbb 30 alatti fiatalnak semmi katonai képzéssel nem rendelkezik, így az esetleges harcok során a személyi állományban a veszteségek sokkal magasabbak lesznek mint azoknál az alakulatoknál, ahol volt sorkatonai szolgálat, erre a legjobb példa az első világháborúban a magyar népfelkelő alakulat veszteségei az első hónapokban, illetve a német császári sorkatonai alakulatoknak a veszteségei)
3. Pénz (a harcoló alakulatok családjainak is meg kell élniük valamiből, illetve az elesettek családtagjainak a későbbi támogatására is sajnos gondolni kell)

Kolos Kovács 2014.03.03. 15:53:17

@Kolos Kovács:
Bocsánat az első pontban azt szerettem volna írni, hogy az ellátás az anyagokból folyamatos és fennakadás nélküli legyen

Herpetotheres Cachinnans 2014.03.03. 16:45:54

@Kolos Kovács:
Valóban célszerűbb lenne, ha már lefektetett alapokra építkezhetnénk. Kár, hogy ez nincs így. Kár, hogy annyi sok magyar hazafi inkább elmélyedt a politika ingoványában, minthogy ténylegesen arra készült volna, hogy a Hazáját szolgálja szükség esetén. Például most, a Kárpátalja kapcsán.
De azért néhány észrevétel:
A folyamatos, fennakadás nélküli ellátás, ismereteim szerint, eddig még soha nem adatott meg egyetlen irreguláris sereg számára sem.
A harccselekmény sikerét, avagy kudarcát, alapvetően a tisztek hozzáértése, és a taktika helyes alkalmazása határozzák meg. S ami azt illeti, ilyen erőviszonyok mellett, a frontális harc, amúgy sem jelentene megoldást: így hát, az ellenállás kiépüléséig - az én elképzeléseim szerint -, kisebb akciók vállalása mellett, folyamatos lehetőség nyílna a továbbképzésre is.
(Mások szerint, amíg az ukrán hadsereg csak lábhoz tett puskákkal vár, addig akár egy tucatnyi fegyveres, illetve egy-két magyar + egy ruszin zászló is elég lenne, ahhoz hogy kikiáltsuk a terület elszakadását.)
Továbbá azt is megjegyezném, hogy az ukránok bizonytalankodása és keletre orientáltsága, még a felsorolt hiányosságok ellenére is, igen kedvező lehetőséget teremtene, hisz a vállalkozás - a körülményeknek hála - így nem kellene, hogy túl nagyszabású formát öltsön, illetve az sem lenne szükséges, hogy önállóan győzedelmeskedjék. Ellenben a cselekvés teljes hiánya, alighanem biztos, hogy semmilyen eredményhez nem vezetne.

2014.03.05. 18:34:26

Üdv! Jó az oldal és nagyon jók a cikkek is! :d
süti beállítások módosítása